• Tarieven
 • Huisregels

  Huisregels Mondzorgpraktijk Veenendaal

  Behandeling geschiedt op afspraak. Er wordt speciaal voor u tijd gereserveerd en u wordt gevraagd op tijd te komen. Verhindering dient u minimaal 24 uur van te voren kenbaar te maken zodat wij nog in staat zijn een andere patiënt voor die tijd op te roepen. U kunt ons bellen, mailen of het antwoordapparaat inspreken. Zo voorkomt u dat wij de kosten alsnog bij u in rekening moeten brengen.

  Aan de patient wordt in rekening gebracht de behandeling volgens de UPT lijst. Deze lijst bevat uniforme particuliere tarieven en wordt elk jaar vastgesteld in overleg tussen overheid, verzekeringen en beroepsgroep.

  Aan u wordt gevraagd om wijzigingen in uw persoonsgegevens, verzekeringsmaatschappij of in gezondheid te allen tijde door te geven.

  Na afloop van de behandeling wordt de rekening via Infomedics bij uw zorgverzekering gedeclareerd. Indien u een gedeelte eigen bijdrage heeft of niet verzekerd bent voor de kosten, krijgt u van Infomedics een nota.

  Een aantal dagen van tevoren ontvangt u of uw kind een email ter herinnering van uw afspraak. Dit is een service. Te allen tijde bent u zelf verantwoordelijk voor de gemaakte afspraak. Bij uw eerste bezoek dient u een gezondsheidsvragenlijst in te vullen.

  Omdat zowel wij als de tandarts u behandelen is het voor een goede behandeling noodzakelijk dat er overleg/communicatie met uw tandarts is. Dit doen wij wanneer nodig telefonisch, maar ook sturen wij na iedere behandeling een rapportage aan uw tandarts. Wanneer u hier bezwaar tegen heeft, verzoeken wij u dat bij uw eerste bezoek aan ons te laten weten.

 • Ziektekostenverzekering

  Kosten

  De tarieven van de behandelingen zijn landelijk vastgesteld door de overheid. Aan alle mondzorgbehandelingen zijn de zogenaamde UPT- codes gekoppeld die ook door de zorgverzekeraars gehanteerd worden.

  Ziektekostenverzekering

  Afhankelijk van uw verzekering kan de behandeling van de mondhygiënist worden vergoed. Hiervoor heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig. Houdt u er rekening mee dat de kosten voor de tandarts en de mondhygiënist samen één budget vormen. Exacte informatie hierover kunt u nalezen in uw polisvoorwaarden of navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.

 • Betaling

  Betaling

  Onze praktijk heeft de facturering uitbesteed aan de factoringbedrijf Infomedics. Uw nota’s worden via Infomedics rechtstreeks verstuurd naar uw zorgverzekering en afhankelijk van uw polis krijgt u volledig of een deel van de kosten vergoed. Indien u geen volledige vergoeding krijgt of u een eigen bijdrage heeft, krijgt u van Infomedics een rekening voor het deel dat u zelf dient te betalen. U betaalt dus nooit aan ons, maar aan Infomedics.

  Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar is gratis! De kosten worden 100% vergoed vanuit de basisverzekering.