Intake

De intake is uw eerste afspraak bij ons. Tijdens de intake worden vragen gesteld over uw medische geschiedenis en medicatiegebruik, tandheelkundig verleden, uw wensen en eventuele klachten. Vervolgens wordt uw mondgezondheid en het gebit uitgebreid beoordeeld en indien nodig aanvullende röntgenfoto’s gemaakt Op basis van de verzamelde informatie en uw mondsituatie wordt er daarna een zorgplan opgesteld. Mocht er aan de hand daarvan een vervolgbehandeling nodig zijn, wordt dit met u besproken.

Periodieke controle

Tijdens de controle wordt uw mondgezondheid beoordeeld, er wordt gekeken naar o.a. tandbederf (gaatjes), gebitsslijtage en de conditie van uw tandvlees. Er wordt ook een risico-inschatting gemaakt voor de eventuele problemen op lange termijn. De periodieke controle is van belang om gebitsproblemen in een vroeg stadium te kunnen opsporen.

Vullingen

Wanneer een gaatje in de tand of kies zit kan dit door de tandarts gevuld en hersteld worden. Wij gebruiken uitsluitend kwalitatieve composiet materialen (witte vulling) en geen kwik bevattende amalgaamvullingen.

Wortelkanaalbehandeling

Door een aantal factoren zoals diepe gaatjes of trauma kan de zenuw van een tand of kies ontstoken raken. De symptomen van zenuwklachten zijn meestal spontane hevige pijn. Soms kan een ontsteking ook zonder klachten op een röntgenfoto opgespoord worden. Een wortelkanaalbehandeling wordt altijd onder verdoving uitgevoerd waarbij de zenuw en ontsteking verwijderd wordt. Daarna wordt de wortelkanaal gevuld en de bovenzijde van de kies afgesloten en gevuld door middel van een witte vulling. Een succesvolle wortelkanaal is wanneer de tand of kies ontstekingsvrij en klachtenvrij is. Bij een complexe situatie wordt u doorverwezen naar een specialist voor wortelkanaalbehandelingen (endodontoloog).

Kroon en brug

Op indicatie van de tandarts krijgt u in sommige gevallen het advies op een kroon of brug te laten plaatsen. De indicaties zijn vaak te grote vullingen, zwakke tanden of kiezen, wortelkanaalbehandeling of breuk. Door het gebit te vervaardigen met een kroon of brug wordt het gebit beschermd en zorgt ervoor langer de kies of tand te kunnen behouden.